Диагностиката е основополагащ елемент в качествената поддръжка на всеки плавателен съд. Нашият нов коз е един широкоспектърен и бърз професионален уред – Jaltest MARINE. Нямаме търпение да Ви споделим с какво ще ни бъде полезен и защо е толкова важна придобивка за нашето оборудване.

Какво е диагностика Jaltest MARINE?

Казано най-просто, Jaltest MARINE работи на принципа на диагностичните апарати за връзка с бордовия компютър на автомобила Ви, например. На практика той ни позволява да прочетем цялата информация за състоянието на двигателя и системите на Вашата яхта. Така откриваме недостатъци, повреди или отклонения в правилното функциониране на двигателя, спирачките и т.н.

След това, с помощта на същия уред можем да нанесем необходимите корекции, да препрограмираме неправилно функционираща система или пък да калибрираме двигателя, спирачките и т.н.

Какво точно прави Jaltest MARINE?

Някои от най-отличителните функции на уреда са:
• Прочита и изтрива кодове за грешки в реално време;
• Идентифицира електронни устройства;
• Изпраща инструкции към различни системи – можем да зададем команда да се включи вентилатор, да се изключи цилиндър и т.н.
• Активира и калибрира компоненти;
• Рестартира данните за сервизна поддръжка;
• Извършва проверка за техническите данни на машината, в зависимост от вида и модела на двигателя;
• Рисува графики, показва схеми и ни подсказва какво се случва „под капака“;
• Проверява системите за безопасност;
• Събира данни за всеки диагностициран плавателен съд и пази историята за повредите и извършените ремонти.

Защо именно Jaltest MARINE?

За нас уредът е като мечтан и любим инструмент. Съвместима е с широка гама електронни системи, използвани за оборудване на яхти, моторни лодки, ски джетове, извънбордови и бордови двигатели. Апаратурата се използва и за диагностика на стационарни двигатели, дизелови генератори, дори индустриални оборудвания. Софтуерът поддържа всички корабни марки, като дава чудесни резултати при работа с дизелови двигатели, например. Разполагаме с възможност за диагностика на някои от най-разпространените марки двигатели като Volvo Penta, Yanmar, Onan, Kohler, MAN и др.

Една от причините да се спрем именно на Jaltest е фактът, че това е един от най-съвременните и високотехнологични диагностични уреди за плавателни съдове на пазара. През 2019-а година компанията – производител получи приз за иновации IBEX INNOVATION, връчвани от Националната асоциация за морско производство в САЩ.

Освен това Jaltest MARINE е лесно преносима и практична, когато обслужваме нашите клиенти в мобилната ни работилница. Можем да го вземем с нас и при заявки за Emergency ремонт, например.


Откъде сме се сдобили с апаратурата?

Оборудването Jaltest ни бе доставено от нашите добри приятели и партньори от Актуатор ЛАБС ЕООД, които са официални представители на марката Cojali, разработваща и произвеждаща апаратурата Jaltest.

Нашият главен механик Радослав Кирилов премина и подробно обучение за работа с диагностика Jaltest MARINE. По време на инструктажа, управителят на Актуатор ЛАБС Стефан Тутеков демонстрира някои от възможностите на диагностичния апарат за поддръжка на яхти.

Какво означава Jaltest MARINE за нашите клиенти?
От полезната апаратура за диагностика на плавателни съдове косвено ще се възползват всички наши клиенти. Уредът ще ни влезе в употреба в ежедневната ни работа – при ремонт на морски двигатели, при сезонно обслужване на яхти, но най-вече при абонаментната поддръжка на яхти, моторни лодки и джетове.

Добавете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван. Полетата с * са задължителни