Двигатели

Volvo Penta

Морски двигатели и цялостни морски задвижващи системи

Volvo е един от най-популярните автомобилни брандове в Европа. Паралелно с това обаче шведският концерн е известен и със своите двигатели и задвижващи системи. Това се дължи на поредицата от иновации, въведени именно от дъщерната компания Volvo Penta.

Сред тях са т.нар. sterndrive единица, противопоказания въртящи перки Duoprop и Forward Драйв. През 2005 г. Volvo Penta пусна на пазара първия по рода си IPS двигател. Той представлява изцяло нова система за задвижване на лодка тип „шушулка“ с контра въртящи се напред витла, управлявани от джойстик.

Дългогодишната традиция в производството на бордови двигатели, в комбинация с иновативния подход на Volvo Penta правят производителя един от предпочитаните за производителите на плавателни съдове. Над 140 са брандовете, които залагат на този тип системи за задвижване. Сред тях са Fairline Boats, Sunseeker, Riviera, Four Winns, Sea Ray, Hanse и Cranchi.

Промишлени двигатели

Издръжливите двигатели Volvo Penta са широко използвани и в областта на индустриалното оборудване. На тази технология залагат и производители на генератори, селскостопански машини и строителна техника. Издръжливостта на гамата системи Volvo Penta намират приложение и в минната индустрия.

item_08
item_09
blog_13

Since 1868

Традицията на Волво Пента води началото си от далечната 1868 година. По това време отваря първата Леярна и механична работилница на инженер Йохан Грьонвал в Скьовде. В нея първоначално се произвеждали печки и пивоварно оборудване. В последствие цехът започва да произвежда и селскостопанско оборудване, а в началото на 1900 година – парни двигатели и водни турбини.

Първият двигател Пента става факт през 1907 година. Тъй като петимата членове на комисията, получила задача да измислят име на системата, не успели да се споразумеят как да я нарекат, се стигнало до простичкото „Пента“. И така първоначално появилата се като леярна работилница съсредоточила силите си върху производството на двигатели, предимно за морски приложения.

През 1925 година Пента получава задача да създаде двигател за първия автомобил Волво. Проектираният модел за четирицилиндров двигател става повод за сътрудничество, в резултат на което през 1935 година Пента става филиал на Волво.

Предимствата на Волво Пента

Защо харесваме тези двигатели?

Широката гама дизелови и бензинови морски двигатели Volvo Penta се отличават с:

  • Ниско тегло, което само по себе си подобрява производителността;
  • Оптимизиран разход на гориво;
  • Ниски емисии за по-малко замърсяване на природата – отговаря на всички изисквания за екологичност;
  • Устойчивост на скоростта и надеждност при плаване.

Белиссима Марине и Волво Пента

Защо да ни се доверите?

Екипът на „Belissima Marine“ има дългогодишен опит в ремонта и обслужването на морски и индустриални двигатели „Волво Пента“! Фирмата е оторизиран дилър и сервиз на Volvo Penta!

За повече информация

Свържете се с нас