Volvo Penta Joystick Driving

Новата система за управление Volvo Penta Joystick Driving спечели тазгодишната награда за иновации IBEX (International BoatBuilders’ Exhibition & Conference – най-голямото международно събитие за корабостроители в Северна Америка) в категорията за пропелери и задвижващи части. Системата пребори конкуренцията на 94 други номинации, за да получи приза в Тампа, Флорида.

„Управлението с джойстик отдавна е част от корабоплаването, но до момента се използваше предимно за докинг, а Volvo Penta достигна нови висоти с иновативната способност да се управлява лодката, без да докосва волана. Системата интегрира превключване, кормилно управление и ускорение и лесно се монтира в подлакътника на водача за ергономичност и комфорт“, отбеляза съдията от IBEX журито Стив Дейвис.

„От премиерата си по-рано тази година, Joystick Driving получава положителна обратна връзка и за нас е изключителна чест да спечелим награда IBEX за една от нашите героични иновации. Това признание символизира оценката на пазара за непрекъснатия ни фокус върху лекотата на управление“, коментира Андерс Торин от Volvo Penta Marine.

За Volvo Penta Joystick Driving

Volvo Penta Joystick Driving системата за управление бе представена през пролетта на 2023-а година. Тя надгражда класическия Volvo Penta Joystick с интеграция на газ/спирачка, позволявайки управление с една ръка. Необходимо е да бутнеш напред стика за ускорение и да го върнеш в изходна позиция за запазване на скоростта. При дръпване назад скоростта се редуцира.

Системата може да бъде инсталирана на лодки с различен размер, включително на комерсиални плавателни съдове. При наличие на интегрирана система Joystick Steering с електронната система EVC 2 ъпгрейдът е директен. За останалите потребители може да се наложи предварителна инсталация на Volvo Penta автопилот и дисплей.

За IBEX Innovation Awards

Наградата IBEX Innovation отличава най-напредничавите проекти вече 20 години. Тя се връчва от Асоциацията на американските корабостроители, като в журито влизат автори журналисти. Наградите се връчват в 15 различни категории.

За Volvo Penta това далеч не е първото IBEX отличие. През 2021 година сред отличените проекти беше Assisted Docking, а през 2019-а награда получиха и новото поколение системи D4 и D6.

Вашият Volvo Penta екип

Belissima Marine е оторизиран дилър и сервиз на Volvo Penta Marine Leisure. Нашият екип е на разположение за консултации във връзка с ремонти, ъпгрейд на системи и годишно обслужване.

Етикети

Добавете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван. Полетата с * са задължителни