Belissima Marine

Ремонт и поддръжка на джетове

Джетът като начин на живот

Карането на джет не е просто екстремно удоволствие, но и елемент от един по-различен начин на живот. Също както карането на мотор е по-различно от управлението на автомобил, изживяването върху джета се различава от това при моторните лодки и яхти. Всяко движение на плавателния съд се усеща по-силно и близо, а досегът с водата е някак по-интимен.

Да притежаваш джет има смисъл тогава, когато той се използва. При това не просто веднъж седмично. Необходими са и грижи за поддръжка на джета. Екипът на „Belissima Marine“ предлага и такива услуги. На среща сме както при необходимост от ремонти на джетове, така и по отношение на сезонното обслужване на плавателния съд.

джет на брега
двойка кара джет
джетове кей

Двигател

Джетовете се отличават със сравнително опростено устройство. Това означава и по-лесна и достъпна поддръжка за собственика.

Двигателят задвижва импелера – крилно витло, което завихря морската вода, като я засмуква от предната част, за да я изхвърли назад, което изтласква джета.

Двигателят има сходно устройство като това на моторите и автомобилите, но има и специфики.

Сезонна поддръжка

Както е при всеки плавателен съд, джетът изисква професионално сезонно обслужване. Препоръчително е то да се извършва от опитен механик.

По правило профилактика и диагностика на джет се прави веднъж годишно или след 50 часа работа на двигателя, които едва ли ще достигнете по-бързо.

Годишната поддръжка включва смяна на маслото и филтрите, смяна на свещите и освежаване на смазките.

Зазимяване

В края на всеки плавателен сезон е необходимо зазимяване на джета. На практика това означава подготовка за дългия му престой извън водата през зимата.

Зазимяването включва основно почистване и изсушаване на останалата вода, смазване на движещите се части, профилактика на батерията и др.

Стандартно повечето собственици комбинират сезонното обслужване със зазимяването през есента.

Belissima Marine

Предлагаме Ви

Грижа за Вашия джет

Оригинални части за джетове Yamaha, Kawasaki, Sea-Doo и др. Качествени консумативи, подходящи за Вашия двигател. Година гаранция на частите и шест месеца гаранция на труда.

Персонален подход, индивидуални препоръки за поддръжка на джет. Съдействие и посредничество при покупка и/или продажба на плавателен съд.

Абонаментни услуги включващи ежегодна сезонна поддръжка, зазимяване, отзимяване, извънредни ремонти на джетове! Потърсете ни за повече информация и конкретна оферта.

За повече информация

Свържете се с нас