Нос на яхта абсолют 47

Комплексно обслужване на яхта означава осъществяване на пълния списък с необходимите дейности и грижи, които трябва да бъдат положени за даден плавателен съд.

В случая с тази красива Absolute 47 процесът включваше и откарването на лодката от пристанището, където бе позиционирана, за да прекара зимата. И двете локации се намират в Гърция. Екипът ни е добре обучен и има опит в навигирането на яхти. Тези умения са полезни както в случай като този, така и при изпробването на плавателния съд след извършен планов или извънреден ремонт.

яхта навигация

Сух док

Зазимяването може да се извърши както във водата, така и извън нея. По-удобно за екипа, разбира се, е изваждането на сух док. По този начин могат да се извършат всички необходими дейности по сезонна поддръжка.

Изваждането на плавателен съд на сух док е екипна дейност. Тя включва система от тежки машини и въжета. Чрез тях на практика яхтата се извлича от водата и се позиционира там, където ще бъде извършено обслужването и зазимяването.

яхта Абсолют 47

Комплексно обслужване на яхта

Комплексната поддръжка включва дейности в три направления – обслужване на двигателя, обслужване на допълнителното оборудване и обслужване на подводната част (корпуса) на яхтата.

Красивата Absolute 47 е задвижвана от два дизелови Volvo Penta IPS двигателя. Тяхното обслужване включва цялостна диагностика, подмяна на маслото, почистване на системите.

обслужване на двигател Волво Пента

Всички използвани консумативи са оригинални. Целта е да се намали риска от повреди и аварии по време на плавателния сезон. Оригиналните части и консумативи не са 100-процентов гарант, разбира се. Те обаче са създадени специално за съответния двигател или оборудване. А това повишава ефективността на апаратурата.

Диагностика и профилактика бе извършена и на всички останали системи – генератор, климатици и др.

Коплексно обслужване на корпуса

Морската вода не прощава! Плаването неизменно оставя следи по корпуса на яхтата, независимо от старанията и грижите от страна на собственика. В случая с тази Absolute 47 следите бяха ясно видими.

изваждане на яхта от водата

Налепите, оцветяването и ръждата се премахват с цел да се защити подводната част на лодката от корозия. В зависимост от водите, в които ще плава собственика през следващата година, се избират и специални бои. Те са съобразени със солеността и повишават издръжливостта на яхтената облицовка.

Ръждата се премахва механично, като всички повредени части се подменят. Това гарантира на собственика безпроблемно плаване през следващата година.

Добавете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван. Полетата с * са задължителни