покупка на яхта България

Най-подходящият момент за покупка на яхта идва едва след като сте завършили с предварителното си проучване и имате идея какво търсите. Но има ли значение сезонът? Всъщност – да. Месецът от годината, както и това дали се намираме в активен плавателен сезон или не, може да окаже влияние. Кой е най-подходящият сезон за покупка на яхта за Вас, можете да решите сами. Ето и какви са препоръките на експертите…

Съдържание

  1. Покупка на яхта през есента
  2. Покупка на яхта през зимата
  3. Покупка на яхта през пролетта
  4. Покупка на яхта през лятото
  5. Заключение

Покупка на яхта през есента

Обиктовено за най-подходящ сезон за покупка на яхта се приема есента. През тези меки за региона ни месеци плавателният сезон все още не е приключил. Въпреки това много от собствениците приключват с пътешествията заради старта на учебната година, началото на културния и бизнес сезон в града и т.н. Тези собственици трябва да предприемат дейности по зазимяване и обслужване на плавателните съдове, или… да ги продадат.

Предвид факта, че търсещите обикновено се увеличават с наближаването на плавателния сезон, последното тримесечие на годината може да се отрази и на цените. Това се отнася както до новите плавателни съдове, така и до тези втора ръка. През есента бихте могли да спестите поне част от първоначалната инвестиция.

Тези, които обмислят покупка на яхта втора ръка, могат да се възползват от спестените средства и времето до следващия сезон за ремонти, преоборудване, преобзавеждане и освежаване на плавателния съд. Ако все още не разполагате с капитанско свидетелство, ще можете да се снабдите с такова преди пролетта.

Покупка на яхта през зимата

Съображенията, отнасящи се до есента, важат с пълна сила и за зимата. Нещо повече, седмиците между края на едната и началото на следващата календарна година Ви дават възможност да посетите някое от яхтените изложения. Там ще можете да научите повече за последните иновации, офертите на производителите и възможностите за допълнително оборудване.

На тези изложения ще можете да се срещнете с представители на различни свързани с индустрията компании. Тези знания могат да Ви бъдат от полза както при избора на яхта, така и при последващите дейности по поддръжка.

Покупка на яхта през пролетта

Един от основните недостатъци на покупката на яхта през пролетта е завишеното търсене. То обикновено е свързано и с повишаване на цените. Поради наближаването на активния плавателен сезон е възможно да срещнете затруднения и в обслужването на плавателния съд поради направени предварително заявки от други собственици.

Въпреки това пролетта може да бъде и чудесен сезон за покупка на лодка. Краткото време до началото на лятото ще отлети бързо и ще имате възможността да се насладите по-бързо на своя нов „дом, далеч от дома“ сред вълните.

Покупка на яхта през лятото

Най-голямото предимство на това да се сдобиете с яхта през лятото е, че не Ви се налага да чакате нито минута повече от необходимото за финализиране на сделката и технически преглед време, преди да се впуснете в морското си приключение. Лятото обаче не е добър сезон за покупка на яхта по отношение на цените.

Заключение

Независимо от сезона, в който мечтата Ви да притежавате яхта се превръща в реалност, екипът на Belissima е на разположение за консултации, технически прегледи и посредничество при покупка на яхта. Свържете се с нас, за да обсъдим как да превърнете морето в начин на живот.

Полезни статии

Какво трябва да знаете, преди покупка на яхта
Пет важни въпроса при покупка на яхта втора ръка

Етикети