Volvo Penta assisted docking ъпгрейд

Инвестицията във Volvo Penta Assisted Docking ъпгрейд не е лукс, а изключително полезно подобрение в управлението на Вашата яхта. Новото поколение автоматизация в сферата на яхтинга Ви позволява ниво на прецизност, на практика почти непостижимо до този момент. Системата за асистиран докинг компенсира автоматично метеорологичните условия, за да Ви осигури безопасно и лесно маневриране в тесни пространства. Резултатът – съвършен докинг! Всеки път! Дали обаче Вашата яхта е съвместима? Как да подходите и какво е необходимо да знаете преди да предприемете ъпгрейд на яхта с Volvo Penta Assisted Docking? Вижте отговорите на Volvo Penta на често задаваните въпроси за Системата за асистиран докинг.

Как помага на капитаните и яхтсмените системата за асистиран докинг на Volvo Penta?

Volvo Penta Assisted Docking е авангардна технология, осигуряваща по-добър контрол при докинг. Системата автоматизира намеренията на капитана, компенсира динамичните условия в околната среда като вятър и течения и Ви помага плавателният съд да остане в планирания курс. Така, независимо от Вашия опит като шкипер, докингът винаги е лесен и безопасен.

Какво прави Assisted Docking системата уникална?

Assisted Docking представлява хибрид между автоматизиран и ръчен докинг. Контролът остава в ръцете на капитана, но подобрен и прецизиран от бордовата система. Тя опростява процеса по скачване, без да го отнема напълно от ръцете на шкипера.

Защо се предлага Assisted Docking ъпгрейд?

Фактът, че Вашата яхта е произведена и пусната в експлоатация преди появата на тази иновация не бива да Ви изключва от възможността да се възползвате от нея. Напротив. Целта на Volvo Penta като компания винаги е била да осигури по-безопасно, по-достъпно и по-качествено изживяване на борда. Не е необходимо задължително да „ъпгрейдвате с нова яхта“, за да се възползвате от иновациите. Понякога е достатъчно да подобрите съществуващите условия на борда на лодката си.

Кои плавателни съдове са съвместими с Assisted Docking ъпгрейд?

Assisted Docking ъпгрейд могат да получат всички яхти с Volvo Penta IPS задвижване след 2009 година. За лодките, произведени със система 2009-2012 година, е необходимо преди това да се инсталира EVC E или Electronic Vessel Control система. Ъпгрейдът е съвместим за D6-IPS, D8-IPS, D11-IPS D13-IPS инсталации с EVC-E4 EVC-2.

Как се монтира Volvo Penta Assisted Docking?

Процесът по ъпгрейд варира според яхтата. При някои плавателни съдове е необходима обикновена софтуерна актуализация, докато при други се налага инсталация на пълен комплект за ъпгрейд, включващ Volvo Penta Joystick Driving, система за динамично позициониране (или DPS) и интерфейс Glass Cockpit. Направете консултация с Volvo Penta дилър като Belissima Marine за конкретна препоръка.

Често задавани въпроси за Volvo Penta Assisted Docking

Колко струва Volvo Penta Assisted Docking ъпгрейд?

Конкретната цена за Volvo Penta Assisted Docking ъпгрейд зависи от подобренията и модернизацията, които ще бъдат необходими. Направете запитване към Вашия Volvo Penta оторизиран дилър за оферта. Тя ще бъде изготвена след първоначален оглед, на база на настоящите системи и тяхното състояние.

Какво трябва да проверя, преди да предприема Assisted Docking ъпгрейд?

Първата стъпка е да се уверите дали Вашата лодка е съвместима. Ако не сте сигурни, консултирайте се с оторизиран дилър на Volvo Penta. Той ще определи дали системата е идеалното решение за Вашата лодка и ще Ви посъветва какви промени и модернизации ще бъдат необходими, ако това е така.

Ще бъде ли необходима последваща поддръжка?

Като всяка система и оборудване на борда, Assisted Docking ще има нужда от регулярна поддръжка и профилактика, за да функционира отлично. Вашият Volvo Penta дилър ще Ви информира за необходимите действия.

Мога ли да ъпгрейдна самостоятелно, или задължително се нуждая от механик?

Assisted Docking е сложна система, която включва както софтуер, така и чисто хардуерни елементи. За правилното функциониране е важно да се доверите на обучен и оторизиран екип, който ще Ви гарантира най-добрия краен резултат.

Етикети