хибридна система Волво Пента прототип

Хибридна система Волво Пента, базирана на топ класа IPS задвижване на бранда, се появи на хоризонта! Иновацията е съвместна разработка между Volvo Penta и датските експерти в сферата на електрическите системи Danfoss Editron. Очаква се да влезе в експлоатация през 2021 година.

ПРИЛОЖЕНИЕ

Накратко, системата представлява комбинация от интегрираните електрически IPS системи на Волво Пента, високотехнологични генераторни системи и системи за цялостен контрол на плавателния съд. Разработена е за датския производител на транспортни кораби MHO&Co и ще се прилага от един от най-големите оператори на вятърни ферми в света.

Проектът е изцяло пилотен и за момента няма да се търгува свободно на други производители на плавателни съдове. Иновативната хибридна система Волво Пента ще се използва в два 112-футови кораба за трансфер на екипаж. Те ще имат мисията да превозват служителите от и до вятърната ферма ежедневно. Това е и причината да се търси възможно най-ефективния, екологичен и нискоразходен вариант.

Всеки от корабите има капацитет от 24 души. Те ще пътуват между 89 и 120 км от бреговете на Йоркшир в Северното море. Основната цел е да се постигне максимум маневреност, максимум ефикасност на електрическите системи и максимум издръжливост на батериите.

НОВА ЕРА

IPS задвижването на Волво Пента само по себе си е иновация в сферата на корабоплаването. Електрическият вариант изпраща разработката на изцяло ново ниво. Системата работи с четири трансмисии, като две от тях са задвижвани от дизелови двигатели Volvo Penta D13. Другите две работят с електрическите машини на Danfoss Editron, които на свой ред са задвижвани от Volvo Penta D8 генератори.

Досега електрическите системи и мотори бяха твърде обемни, за да се използват за кораби за трансфер на екипаж. Проектът на Volvo Penta и Danfoss Editron е лек и компактен, което го прави подходящ и за този клас кораби, както и за много други плавателни съдове. Двата прототипа ще могат да се движат изцяло на ток, при по-ниска скорост, или в хибриден режим.

Пилотният проект има потенциал да привлече повече производители към хибридното задвижване, което на свой ред да увеличи екологичността на корабоплаването в общ план

Добавете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван. Полетата с * са задължителни