Гърция приложение mAiGreece

Плавателният сезон в Средиземноморието е официално открит. Приключенията по море за част от нашите клиенти вече започнаха, а за други – предстоят. В помощ на онези от Вас, които възнамеряват да акостират в района на Гърция, от Гръцкото туристическо министерство пускат ново мобилно приложение mAiGreece.

Какво представлява мобилно приложение mAiGreece?

Според съобщението на българското консулство в Солун, приложението представлява дигитален асистент за пътуващите в страната чужденци. Изработено е на базата на система с изкуствен интелект. Интеракцията с него ще бъде под формата на чат.

Потребителят ще може да потърси информация от него за намиращите се в близост медицински и болнични заведения; полицейски участъци; музеи и археологически забележителности; плажове; контакти на дипломатически и консулски представителства, действия при инциденти, информация за времето и оперативна обстановка по направление пожарна безопасност и защита на населението.

Гърция 112 през мобилно приложение mAiGreece

Мобилно приложение mAiGreece ще дава възможност с натискането на един бутон да се изпраща спешен SMS на тел. 112 (бърза помощ, полиция, пожарна, гражданска защита), като в сигнала ще се прилагат и географските координати на потребителя.

Кога ще бъде пуснато мобилното приложение?

Официалният старт на mAiGreece ще бъде даден на 10 юни. Приложението ще бъде съвместимо с мобилни телефони с операционна система Android и iOS и ще бъде налично на български, английски и множество други езици. По информация на българското консулство в Солун, от 10-и юни линк към приложението ще бъде включван в SMS-съобщенията, получавани при влизане в Гърция.

Прочетете още: